Mainos
Mainos

PAMin hallitus käsittelee yhteiskuntasopimusta ensi viikon torstaina

Palvelualojen ammattiliiton PAMin hallitus on tällä tietoa koolla vasta ensi viikon torstaina. Järjestöjohtaja Niina Koivuniemi kertoo STT:lle, että uutta kokousta ei ole ainakaan vielä päätetty pitää, vaan yhteiskuntasopimusta käsitellään viimeistään tuolloin. 

– Toivotaan, että saadaan siihen mennessä työnantajapuolelta ja miksei SAK:lta ja Suomen hallitukseltakin jotain, joka vähän auttaisi PAMilaisia, Koivuniemi sanoo.  

Yhteiskuntasopimuksen torjunut PAM on avainasemassa siinä, että soveltavat neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta pääsevät alkamaan. Elinkeinoelämän keskusliitto otti neuvotteluiden aloittamiselle eilen aikalisän vaatimalla, että SAK:n kentän pitää olla laajemmin sopimuksen takana.  

Koivuniemi uskoo, että avain lukkiutuneeseen tilanteeseen voi löytyä Suomen palkkamallista, jota työmarkkinajärjestöt ovat hahmotelleet.  

– Tietyillä reunaehdoilla se takaisi veronkevennyksiä ja säästöjä sellaisia määriä, mitä hallitus on tavoitellut, Koivuniemi sanoo.  

Ongelmana keskusteluissa Suomen palkkamallista on hänen mukaansa se, että EK ei tee enää keskitettyjä sopimuksia.  

Keskeisenä ajatuksena uudessa palkkamallissa olisi se, että vapaassa kilpailussa oleva sektori määrittelisi palkkaraameja. PAM ei halua antaa täyttä painoa vientialoille, vaan liitto haluaa osan palkankorotuksista euromääräisinä, jotta matalapalkka-aloille saataisiin kompensaatiota.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme