Mainos
Mainos

Pamin Julkunen: Suomen mepit ajavat EU:ta kaaokseen

Suomalaismepit ovat ajamassa kahden tason palkkamarkkinoita työpaikoille, varoittaa Pamin toimen varapuheenjohtaja.

SAK:laisen Palvelualojen ammattiliiton Pamin toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen arvioi EU:ssa valmisteltavana olevan palveludirektiivin voivan aiheuttaa kiistoja, jotka vaikuttavat koko Euroopan kehitykseen.

Julkusen mukaan työ- ja palkkaehtojen polkemiseen pyrkivät esitykset johtavat vaatimuksiin ja mielenilmaisuihin, jotka vaarantavat koko EU:n tulevaisuuden ja kehittämisen. Julkunen arvostelee suomalaisia europarlamentaarikkoja työntekijöiden oikeuksien heikentämisestä.

- Palveludirektiivistä päätettäessä voivat jotkut mepit nähdä mahdollisuuden toteuttaa nyt Suomessa tuomittu ja hylätty työreformi, hän sanoo. Palveludirektiivistä päätettäessä olisi vaarana, että samallekin työpaikalle ja samoihin työtehtäviin syntyy kahden tason palkkamarkkinat.

Julkunen neuvoo meppejä ajamaan pohjoismaista sopimusyhteiskuntamallia sen sijaan, että työehtoja murrettaisiin noudattamalla halvemman maan työehtoja. Merkittäviä kiistoja on vireillä mm. EY-tuomioistuimessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot