Mainos
Mainos

Pampalon kultakaivoksessa tulipalo - kolme työmiestä jumissa maan alla

Pohjois-Karjalan Ilomantsissa Pampalon kultakaivoksessa on syttynyt tulipalo. Päivystävän palomestarin mukaan palo oli syttynyt yli 150 metrin syvyydessä.

Pampalon kultakaivos

– Työkone vaurioitti sähkökaapeleita, minkä seurauksena maan alla syttyi kaapelipalo. Sen seurauksena myös työkone syttyi palamaan. Työkoneen kuljettaja suoritti alkusammutuksen, jonka jälkeen hän poistui 280 metrin syvyydessä olevaan pelastuskonttiin. Pelastuskontissa on myös kaksi muuta työmiestä, kertoo päivystävä palomestari Jani Kareinen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksesta.

Työmiehiin on palomestarin mukaan oltu jo puheyhteydessä maanpinnalta ja he kaikki ovat kunnossa.

– Kohteessa savusukeltajat ovat noutamassan näitä henkilöitä sieltä yli 280 metrin syvyydestä takaisin maanpinnalle.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Lari Parkkinen kertoi iltakymmeneltä STT:lle, että savusukeltajat ovat paraikaa kaivoksessa.

– Savunmuodostus tunnelin suulla on tällä hetkellä vähäistä. Sen suhteen tilanne näyttää rauhalliselta, Parkkinen kertoi.

Kaivokseen kuljetaan ajoväylää pitkin kuorma-autolla. Parkkisen mukaan palomiehet pääsivät kaivokseen vaikeuksitta.

Pampalon kultakaivos sijaitsee Ilomantsin Hattuvaarassa ja sen omistaa Endomines Oy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot