Mainos
Mainos

Pandemiailmoitus ei aiheuta Suomessa toimenpiteitä

Sikainfluenssan pandemiailmoitus ei aiheuta Suomessa muutoksia toimenpiteisiin, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Maailman terveysjärjestö WHO piti tänään tiedotustilaisuuden, jossa se ilmoitti uuden influenssa H1N1-viruksen aiheuttamasta maailmanlaajuisesta pandemiasta nostamalla pandemialuokituksen tasolle 6.

Järjestön johtaja Margaret Chan kertoo, että ratkaisu perustuu sikainfluenssan leviämisen laajuuteen. Chan sanoo, että WHO ei kehota sulkemaan rajoja tai rajoittamaan ihmisten liikkumista H1N1-viruksen takia.

Sikainfluenssatartuntoja on varmistettu 79 maassa. WHO luokittelee pandemian vakavuudeltaan kohtalaiseksi.

Taudinkuvat ovat teollisuusmaissa samanlaisia kuin vuosittaisessa kausi-influenssassa. Uuden virusmuunnoksen aiheuttamassa pandemiassa kuitenkin suurempi osa väestöstä on vailla aikaisempien infektioiden tuomaa suojaa kuin kausi-influenssassa.

Suomessa on tähän mennessä varmistettu viisi sikainfluenssan aiheuttamaa tapausta, joista neljä on ilmennyt Pohjois-Amerikassa matkustaneilla ja yksi Australiassa matkustaneella.

WHO ei suosittele matkustamisen rajoittamista. Sairaana ei pidä kuitenkaan matkustaa. Suomessa matkailijoita kehotetaan edelleen tarkkailemaan terveyttään seitsemän vuorokauden ajan Meksikoon, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan tai Chileen kohdistuneen matkan jälkeen.

Jos matkalta palannut sairastuu kuumeiseen hengitystieinfektioon, hänen tulee ottaa puhelimitse yhteys lähimpään terveyskeskukseen.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 11.06.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot