Mainos
Mainos

Pankit ottavat markkoja vastaan ensi vuonnakin

Markkojen vaihdon euroiksi piti päättyä tämän vuoden lopussa. Nyt kuitenkin kaikki pankit ovat päätyneet siihen, että poistuvien markkojen vastaanottoa jatketaan. Pankit ottavat vastaan markkoja ainakin ensi vuoden loppuun asti.

Markkavaihdon piti loppua vuoden vaihteessa. Markkoja on kuitenkin liikkeellä on vielä lähes miljardin markan edestä seteleitä ja 650 miljoonaa kolikkoina, joten kaikki pankit ovat siirtäneet vaihdon lopettamista ainakin vuodella Suomen pankin toivomuksesta.

Yleensä pankit edellyttävät, että vaihdossa rahat menevät asiakkaan tilille. Markat voi vaihtaa pankin tiskillä suoraan euroiksi, korvausta vastaan. Aiemmasta käytännöstä poiketen kaikki vuoden 1945 jälkeen liikkeelle lasketut rahat kelpaavat vaihdossa.

euroon siirtyminen on kyllä tapahtunut sujuvasti, mutta suomalaisilla tuntuu olevan yhä taipumus punnita ainakin suuret summat markoissa. Myös pankit pitävät vielä tiliotteissaan markkasummat näkyvillä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.12.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme