Mainos
Mainos

Pankit yllättyivät R-kioskien automaateista

toimialajohtaja Markku Pelkonen, Rautakirja

Rautakirjan eilinen ilmoitus 500 pankkiautomaatin avaamisesta R-kioskeihin herättää pankeissa hämmennystä. Esimerkiksi Osuuspankissa tietoa asiasta saatiin vasta eilen, kun hanke julkistettiin. Isot pankit ovat kuitenkin jo ilmoittaneet aikovansa periä asiakkailtaan maksua R-kioskien automaattien käytöstä. Nordea ja Osuuspankki aikovat periä euron + 2% käteisnostosta. Sampo-pankki ei vielä ole ilmoittanut tarkkaa lukua, mutta ennakkotietojen mukaan n. euron.

Nämä vaatimattoman näköiset kapineet ovat saaneet aikaan melkoisen mylläkän. Vaikka uusia R-kioskien automaatteja löytyy vasta kolme Helsingin ydinkeskustasta, Osuuspankki, Nordea ja Sampo-pankki ovat jo ilmoittaneet perivänsä automaattien käytöstä maksua. Pankeista Osuuspankki on jo aloittanut maksun perimisen, muut seuraavat perässä lähiviikkoina.

Katso Kirsi Hantulan juttu Netti-tv:stä

Viime kädessä pankkien ja Rautakirjan välisessä kiistassa on siis kysymys rahasta ja siitä, saavatko pankkien asiakkaat käyttää myös muiden automaatteja.

Pankkien mielestä vastaus on selvä. Niiden näkökulmasta R-kioskien automaatit rinnastuvat ulkomaisiin käteisautomaatteihin, koska niiden käytöstä koituu pankeille kuluja samaan tapaan kuin ulkomailla luottokortilla tehdyistä käteisnostoista. Rautakirjassa asia nähdään toisin. Toimialajohtaja Markku Pelkonen:

- Me uskotaan vahvasti siihen, että pankit eivät halua luokitella asiakkaitaan eriarvoisiksi, vaan uskon että tämä tulee päättymään siihen, että käteisnostot ovat ilmaisia Suomessa kaikista automaateista.

Eikä kiistakumppaneille tunnu olevaan selvää sekään, neuvotellaanko asiasta tällä hetkellä vai ei. Rautakirjan mukaan sen ruotsalainen yhteistyökumppani käy parhaillaan pankkien kanssa neuvotteluja asiakasmaksuista. Nordeasta asia kiistetään, samoin Osuuspankista. Matti Korkeala, kehittämisjohtaja, OP-Pohjola -ryhmä:

- Rautakirja ei oo meitä lähestynyt, eilen sain kuulla että tuollainen automaattiverkko Suomeen kaiken kaikkiansa tulee. Minuun eikä minun alaisuudessa oleviini ei ole Rautakirjasta tai Contentanista otettu yhteyttä.

Viime kädessä uusien pankkiautomaattien menestyksen taitavat kuitenkin ratkaista asiakkaat.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme