Mainos
Mainos

Pankki- ja vakuutusalalle yhteinen työnantajaliitto

Finanssityönantajat-nimen saanut liitto aloittaa toimintanja jo ensi vuoden alusta.

Pankki- ja vakuutusalalle syntyy uusi yhteinen työnantajaliitto. Finanssityönantajat-nimen saanut uusi liitto aloittaa toimintansa jo ensi vuoden alusta.

Tähän asti Pankkialan työnantajaliitto ja Vakuutusalan työnantajayhdistys ovat toimineet erillisinä järjestöinä. Perustamisneuvottelujen tulos julkistettiin tänään Helsingissä.

Uuden liiton hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuodeksi valittiin varatoimitusjohtaja Harri Sailas Nordeasta. Liitosta tulee Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliitto.

Liittoremonttiin ajoi muun muassa se, että yhä useammat nykyliittojen jäsenyrityksistä edustavat sekä pankki- että vakuutustoimintaa. Lisäksi isomman liiton ääni kantaa paremmin myös EK:ssa.

EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs odottaa, että ensi vuonna yhdistymisuutisia saadaan lisää. EK:n tavoitteena on, että sen jäsenliittojen määrä tippuisi lähivuosien aikana roimasti nykyisestä yli 40:stä.

Työnantajaliittojen yhdistymisestä ei aiheudu irtisanomisia. Nykyisten liittojen palveluksessa on yhteensä vain muutama henkilö.

Finanssityönantajiin tulee 450 jäsenyritystä. Niiden palveluksessa työskentelee noin 40 000 toimihenkilöä.

Toimihenkilöillä ei fuusioaikeita

Palkansaajapuolella vastaavaa ei toistaiseksi ole näköpiirissä. STTK:laisten pankkialan toimihenkilöitä edustavan Suoran ja Vakuutusväen liiton välejä ovat koetelleet muun muassa rajariidat.

Isomman liiton eli Suoran puheenjohtaja Tarja Lankila pitää järkevänä, että toimihenkilöpuolellakin ainakin pitkän aikavälin tavoitteena olisi uusi yhteinen liitto.

- Enää ei voi puhua pankki- ja vakuutussektorista, on vain finanssisektori. Kyllähän tämän täytyy johtaa yhteistyön tiivistymiseen ja yhteistyön kautta yhteiseen uuteen koalitioon.

Vakuutusväen liiton puheenjohtaja Sirpa Komonen katsoo, että nykyinen kansainvälisessä toiminnassa tehtävä yhteistyö riittää. Alan firmojen omistus on toki ristikkäistä, mutta työt ovat vielä erillään, hän perustelee.

- Jos niitä paineita (yhteistyöhön ja yhdistymiseen) tulisi, niiden pitäisi tulla jäsenten suunnasta eikä liiton ulkopuolelta. Niin kauan kuin työehtosopimukset ovat erillään, niin vakuutusväen kannalta edunvalvonta on parempaa omassa liitossa kuin isossa kokoomaliitossa.

Työnantajapuolen Sailaksen mukaan työehtosopimukset tulevat olemaan erillään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme