Mainos
Mainos

Pankkiautomaattien huoltajat uhkaavat lakolla

Teknisten liitto on jättänyt pankki- ja maksuautomaattien huoltoa koskevan lakkovaroituksen. Lakko alkaa 12. joulukuuta kello 6, elleivät osapuolet sitä ennen pääse sopuun.

Kiista koskee pankki- ja kassa-automaatteja huoltavan Isoworksin työehtosopimusta. Teknisten liitto ei hyväksy, että yhtiön 250 teknikkoa siirretään toisen työehtosopimuksen piiriin. Työnantajan on ilmoittanut siirtävänsä tekniset Tietotekniikan toimialaliiton työehtosopimuksen piiristä työnantajaliitto Allianssin sopimuksen piiriin. Teknisten liiton mukaan siirto tietäisi huononnuksia työehtoihin. Isoworks on luvannut, että työehdot pysyvät ennallaan.

Jos pankki- ja maksuautomaattien huoltoa koskeva lakko alkaa, sen vaikutukset näkyvät vähitellen. Automaatit vaativat huoltotöitä keskimäärin parin viikon välein, kertoo työsuhdeasiamies Matti Ahtiainen Teknisten liitosta. Yhtiön tekniset huoltavat myös isoimpien pankkien tietokonejärjestelmiä.

Noin vuosi sitten perustetun Isoworksin omistavat puoliksi Sonera ja ICL. Sonerasta tulleeseen väkeen sovelletaan jo vanhaa perua Allianssin sopimusta. Työnantaja ilmoitti viime perjantaina lopettavansa neuvottelut sopimuksen siirrosta Teknisten liiton kanssa. Isoworksin tekniset toimihenkilöt marssivat tuon jälkeen ulos työpaikoiltaan vastalauseena työnantajan suunnitelmille. Teknisten liitto myös julisti yritykseen ylityökiellon maanantaista lähtien.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme