Mainos

Pankkijohdon palkkaan rajoituksia, viennille lisärahaa

Hallitus on julkaissut päätöksensä rahoitusmarkkinoiden toiminnan edistämiseksi.

Pankeille tarjotaan mahdollisuutta maksulliseen pääomalainaan. Pääomalainaa ottava pankki joutuu sitoutumaan mm. maksamaan koron ennen osingonjakoa ja toteuttamaan merkittäviä liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjä vain valtion suostumuksella.

Pankkien on lisäksi sitouduttava ylläpitämään luotonantoa kotitalouksille ja pk-yrityksille sekä raportoimaan säännöllisesti valtiovarainministeriölle luotonannostaan.

Pankin johdon palkkausjärjestelmiin rajoituksia

Sekä pääomalainaan että takaukseen sisältyy pankkien ylimmän johdon palkkausjärjestelmää koskevia rajoituksia. Pankkien ylimmän johdon palkkausta tarkastellaan kokonaisuutena eikä se saa johtaa missään oloissa kohtuuttomiin etuuksiin.

Mahdollisten tulos- ja muiden palkkioiden on oltava tulossidonnaisia ja optioita ei saa antaa palkkioina.

Valtion eläkerahasto voi hankkia yritystodistuksia

Valtiovarainministeriö on päättänyt antaa Valtion eläkerahastolle oikeuden käyttää rajoitetusti sille uskottuja varoja merkittävien ja vakavaraisten suomalaisten yritysten yritystodistusten hankkimiseen. Tämän tarkoituksena on edistää yritystodistusmarkkinoiden elpymistä.

EU:n valtiontukisäännösten edellyttämä valtiontakausten ehtojen ilmoittaminen Euroopan komission kilpailupääosastolle tehdään mahdollisimman pian. Pääomalainaa koskeva hallituksen esitys ilmoitetaan komissiolle sen jälkeen, kun esitys on annettu eduskunnalle.

Vientihankkeisiin rutkasti lisärahaa

Valtio lisää tuntuvasti rahoitusta vientihankkeille. Rahoitus peräti kolminkertaistetaan eli se nousee 1,2 miljardista eurosta yhteensä 3,7 miljardiin euroon.

Uutena keinona otetaan käyttöön Finnveran ns. suhdannelainat ja -takaukset. Niiden rahoitusehdot olisivat sellaiset, että ne ottavat normaalia rahoitusta paremmin huomioon kotimaisten pk-yritysten vaikeutuneen rahoitustilanteen. Suhdannelainoissa varauduttaisiin vuosina 2009-2011 noin 300 miljoonan euron myöntämisvaltuuteen vuodessa eli yhteensä 900 miljoonan euron rahoitukseen. Tämän vuoksi talouspoliittinen ministerivaliokunta myös puolsi, että Finnveran kotimaisen rahoituksen myöntämisvaltuuden enimmäisrajaa nostetaan yhdellä miljardilla eurolla 4,2 miljardiin euroon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot