Mainos
Mainos

Pankkikorttihuijauksen tekijät tiedossa

Helsingin rikospoliisi arvioi, että Helsingin taannoiset noin 250 000 markan pankkikorttihuijaukset ovat luultavasti Virosta toimivan järjestäytyneen ammattimaisen rikollisuuden eli 'itämafian' työtä. Rikoskomisario Jouko Salo uskoo tietävänsä tekijät, mutta sen toteen näyttämiseen on vielä matkaa.

Helsingissä on ollut Salon mukaan huijauksia tekemässä puolenkymmentä henkilöä. Samoin tämän joukon käyttämä henkilöauto on tiedossa, mutta tutkinnallisista syistä Salo ei kerro siitä enempää. Salon mukaan tekijät ovat ilmeisesti Viron venäläisiä ja kuuluvat Viron puolella toimivaan järjestäytyneeseen, kansainväliseen rikollisuuteen.

Salo arvelee, että puolenkymmenen hengen ryhmästä osa on liikkunut Baltian maissa, ja todennäköisesti yhteyksiä on myös Venäjälle. Osa heistä on ehkä operoinut muuallakin, koska ryhmän jäseniä on liikkunut myös muissa maissa.
-Heidän epäillään syyllistyneen liike-elämään kohdistuneisiin huijauksiin, mm. pankkikorttihuijauksiin, Salo kertoo.

Salo kiittää Viron poliisia yhteistyöstä rikollisten tavoittamiseksi. Hänen mukaansa näyttöä tarvitaan kuitenkin lisää asian selvittämiseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme