Mainos
Mainos

Pankkitunnuksia udeltiin laajasti

Tietoturva-asiantuntija kehottaa sähköpostin käyttäjiä varovaisuuteen kaikkina aikoina. Jatkossa phishing-viestejä saatetaan lähettää keskitetysti vain pienelle ryhmälle ihmisiä.

Viestintäviraston mukaan eilinen huijausviestihyökkäys suomalaisten sähköposteihin oli samaa luokkaa kuin lokakuinen huijausyritys. Tuolloin verkkopankkiasioinnin tunnuslukuja udeltiin puolelta miljoonalta suomalaiselta. Tälläkin kertaa huijausviestien tarkoituksena oli saada Nordean asiakkaat luovuttamaan pankkiasiointiin käytettäviä tunnuksia.

- Viestit lähetettiin eilen, mutta ihmiset voivat saada niitä edelleenkin. Joten uhka on yhä olemassa, jos sähköpostin käyttäjä menee saitille, kertoi Viestintäviraston Cert-Fi-yksikön tietoturva-asiantuntija Arsi Heinonen.

Näiden phishing-viestien todennäköisimpänä motiivina hän pitää yritystä hankkia rahaa. Heinonen kehottaa sähköpostin käyttäjiä valppauteen silloinkin, kun hyökkäyksistä ei varoiteta julkisuudessa.

- Mahdollisesti tulevaisuudessa huijausviestejä lähetetään pienimuotoisemmin, vain muutamille ihmisille sellaisena aikana, kun niistä ei aktiivisesti varoitella, Heinonen painotti.

Viestintävirasto muistuttaa, että pankit eivät koskaan ota yhteyttä asiakkaisiin sähköpostitse kysyäkseen heidän verkkopankkitunnuksiaan tai muita luottamuksellisia tietojaan. Huijausviesteissä olevia linkkejä ei pidä koskaan seurata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme