Mainos
Mainos

Panssarivaunuja myytiin Ruovedellä

Puolustusvoimat tarjosi yksityisille ja yrityksille mahdollisuuden ostaa koulutuskäytössä ollutta panssarikalustoa. Kiinnostusta riitti etukäteen ulkomaita myöten.

Ruoveden Siikakankaalla pidetty vanhojen panssarivaunujen huutokauppa herätti runsaasti kiinnostusta etukäteen.

Myynnissä oli 21 panssarivaunua, jotka ovat olleet puolustusvoimien palveluskäytössä 1960-luvulla. Panssareita huutokaupattiin Suomessa ensimmäistä kertaa.

Korkeimmalla hinnalla myytiin saksalaisperäinen Sturmgeschütz-panssarivaunu, josta ostaja sitoutui maksamaan 185 000 euroa. Halvimmillaan panssarivaunun sai huutokaupasta alle 10 000 eurolla.

Panssarivaunujen aseet deaktivoidaan ennen niiden luovuttamista ostajille.

Kyselyjä ja ennakkotarjouksia panssarivaunuista tuli myös ulkomailta.

- Tänään täällä on ollut kiinnostuneita ainakin Yhdysvalloista, Englannista, Tshekistä ja Hollannista. He ovat vakavimmin otettavia ostajaehdokkaita, koska heillä kaikilla on varmasti aikomuksenaan entisöidä nämä ajoneuvot ajokuntoisiksi, sanoi insinöörimajuri Esa Muikku ennen huutokauppaa.

Muikun mukaan vaunujen lähtöhinta on tuhat euroa.

Puolustusvoimat myi Charioteer- ja Comet-panssarivaunut siinä kunnossa, kuin ne ovat myyntihetkellä.

Myytävät panssarit ovat olleet käytön jälkeen asepesäkkeinä ja sen vuoksi osasta niistä puuttuu mm. moottori ja voimansiirtolaitteet.

Lisäksi huutokaupassa myytiin muuta panssarivaunuromua.

Myynti tuli mahdolliseksi Sotamuseon vapautettua vaunut varauksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme