Mainos
Mainos

Panu Rajala: "Jokainen kirja paljastaa jotain."

Ilta-Sanomat uutisoi eilen, että professori Panu Rajala aikoo kirjoittaa avoimen tilityksen seitsemän vuoden avioliitostaan koko kansan Katri Helenan kanssa. Lehden haastattelussa Rajala sanoo, että viimesyksyinen Katri Helena -musikaali Helsingin kaupunginteatterissa antoi hänestä "vähän naurettavan kuvan". Rajala haluaisikin antaa uutta näkökulmaa aiheeseen.

Ilta-Sanomien kysyessä, onko tiedossa paljastuskirja, Rajala vastaa, että "Sieltä voi tulla ihan mitä vain. Kirjoitan sen, mitä muistiin palautuu."

Nyt Panu Rajala kertoo huvittuneena kotisivuillaan, että hän sai samantien New Yorkista ruotsalais-suomalaiselta kustantajalta kyselyn Katri Helena -kirjan sopimustilanteesta. Kirja on kuitenkin vasta ajatuksen asteella, Rajalan muiden töiden vuoksi.

Rajalan mielestä "iltapäivälehdet ja kaiketi muutkin rakastavat paljastuksia". Hän vakuuttaa, ettei itse käyttänyt koko sanaa, vaikkakin "jokainen kirja paljastaa jotain, sillä muuten on turha kirjoittaa".

-Tähän ikään en ole vieläkään oppinut kuinka pieni lempeä keskustelu toimittajatytön soittaessa sunnuntai-iltana voi johtaa ällistyttävän suuriin lööppeihin ja otsikoihin. Olin vain sillä kannalla, että mahdollisesti joskus kirjoitan liitostani laulajan kanssa. Olihan se merkittävän kappale elämääni sentään. No nyt se on menoa, ei auta pyristellä. Jospa kirjoitankin, saatana, todellisen avioliittoromaanin! (Tässä oli tyylilainaa Veikko Huoviselta, kuten tarkka lukija huomasikin.), Panu Rajala kirjoittaa kotisivuillaan.

Hän hymähtää päiväkirjassaan, että se vasta valtakuntaa tärähdyttäisikin, jos hän paljastankin nyt, että liitossa oli myös paljon hyviä hetkiä ja kivoja muistoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme