Mainos
Mainos

Papeilta tukea sukupuolineutraalille avioliittolaille

Tuoreen kyselyn mukaan lähes puolet papeista kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Kirkon akateemisten jäsenilleen tekemään kyselyyn vastanneista papeista 44 prosenttia kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Lakia vastustaa 41 prosenttia vastaajista.  

Samaa sukupuolta olevien parien kirkkovihkimistä puolestaan kannattaa 35 prosenttia papeista.  

Reilu neljännes papeista ajattelee kyselyn mukaan, että kirkon tulisi luopua vihkioikeudestaan, jos sukupuolineutraali avioliittolaki toteutuu.

– Pappien mielipiteet ovat muuttuneet näissä kysymyksissä todella nopeasti. Erityisesti tämä näkyy Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla. Alueelliset erot ovat suuria,  toteaa tutkija Kati Niemelä. 

Niemelän mukaan Oulu on hiippakunnista ainoa, jossa samaa sukupuolta olevien kirkollisen siunaamisen vastustajia on enemmän kuin kannattajia.

Kyselyssä kävi ilmi, että naiset kannattavat samaa sukupuolta olevien parisuhteiden kirkollista siunaamista useammin kuin miehet niin pappien kuin kanttorien keskuudessa. Vastaava ilmiö näkyy myös suomalaisten keskuudessa yleensä.

Naispuolisista papeista kirkollista siunaamista kannatti 72 prosenttia, miehistä 50 prosenttia. Kanttorinaisista asiaa kannatti 57 prosenttia, kanttorimiehistä vain 25 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme