Mainos
Mainos

Paperi-, puu- ja kemianalan perustutkinnot halutaan yhdistää

Metsäliiton mukaan tutkintojen yhdistäminen vastaisi paremmin työelämän nykyisiä ja tulevia vaatimuksia. Uudessa tutkimuksessa leijonanosa opinnoista olisi yhteisiä, alasta riippumatta.

Paperi-, puu- ja kemianalan perustutkinnot halutaan yhdistää prosessiteollisuuden perustutkinnoksi.

Uudistusta ehdottavat yhdessä Opetushallitus, Metsäteollisuus ry ja Kemianteollisuus ry. Uudessa tutkinnossa merkittävä osa opinnoista olisi opiskelijoille yhteisiä, alasta riippumattomia aineita.

Metsäliitto-konserni on tyytyväinen Opetushallituksen haluun uudistaa alan tutkintoja vastaamaan paremmin työelämän nykyisiä ja tulevia vaatimuksia.

- Tehtaiden automaatioasteen kasvu, tuotannon tehokkuuden jatkuva parantuminen ja entistä monipuolisemmat työtehtävät tehtailla asettavat uudet haasteet alan ammatilliselle koulutukselle. Sekä laaja-alainen osaaminen että erikoisosaaminen on tärkeää, painottaa Mika Tynkkynen Metsäliitto-konsernin koulutuspalveluista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot