Mainos
Mainos

Paperikartat pysyvät hälytysajoneuvoissa

Pelastuslaitos ei ole luopumassa paperikartoista paloautoissa ja ambulansseissa.

Savon Sanomien mukaan navigaattorit eivät korvaa pelastuslaitoksella tavallisia karttoja, koska ne ovat osoittautuneet epävarmoiksi.

Palomiehet arvioivat, että navigaattori ovat hyvä apuväline, mutta elintärkeissä ajoissa tarpeen ovat kartta ja paikallistuntemus.

Navigaattorit yrittävät joskus ajattaa paloautoja esimerkeiksi reiteille, jotka eivät edes sovi isoille autoille. Tavallista on myös se, että navigaattori ei tunne jotain tiettyä katua tai näyttää sen väärään paikkaan.

Etenkin paloautoilla ja ambulansseilla on usein tilanteita, jolloin perille on päästävä oikeaan paikkaan ja mahdollisimman nopeasti.

Toissapäivänä kaksi ambulanssia kolaroi hälytysajossa Siilinjärvellä Pohjois-Savossa, kun toinen ambulanssi noudatti navigaattorin väärää ohjetta U-käännöksestä. Edellä ajava kuljettaja kääntyi vahingossa takaa tulleen ambulanssin eteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme