Mainos
Mainos

Paperikiistan ratkaisu siirtyy huomiseen

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius aikoo jättää sovintoesityksen paperiteollisuuden kiistassa huomenna iltapäivällä.

Neuvottelut sunnuntai-iltana uhkaavien paperiteollisuuden työtaistelujen estämiseksi päättyivät illansuussa. Neuvotteluja jatketaan huomenna puoliltapäivin.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius aikoo jättää sovintoesityksen huomenna iltapäivällä. Osapuolten vastauksia odotetaan kello 18 mennessä.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen vaatii pääministeri Matti Vanhasta vetoamaan työnantaja Metsäteollisuuteen pitkään kestäneen paperin työsopimuskiistan ratkaisemiseksi. Ihalaisen mielestä myös hallituksen olisi syytä olla huolissaan yhä pitkittyvästä kiistasta.

Ihalainen ja Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Seppo Riski kävivät aamupäivällä valtakunnansovittelijan toimistossa. He saivat asiasta tilannekatsauksen, mutta eivät osallistuneet varsinaisiin neuvotteluihin.

Paperiliitto on varautunut siirtämään lakonuhkaansa, jos paperiteollisuuden sopimuskiistassa pystytään jättämään sovintoesitys. Mikäli Paperiliiton neuvottelijat suosittavat sitä hyväksyttäväksi, liiton liittotoimikunta on varautunut käsittelemään asiaa ensi keskiviikkona ja liittovaltuusto torstaina. Tällöin lakon alkamista lykätään loppuviikkoon.

Paperiliitto on ilmoittanut aloittavansa sunnuntai-iltana keskiviikkoaamuun kestävän lakon kaikissa Suomen paperitehtaissa. Koneiden alasajo alkaisi ensin kahdeksalta illalla sellutehtaissa ja aamuyöllä paperi- sekä kartonkikoneilla.

Jos ratkaisua ei saada aikaan, työnantajia edustava Metsäteollisuus aloittaa ensi keskiviikkona kahden viikon työsulun, jonka aikana työntekijöille ei palkkaa makseta.

Metsäteollisuus on arvioinut tuotannon keskeyttämisen johtavan 40 miljoonan euron menetyksiin päivässä. Se vaikuttaisi myös monien muiden teollisuus- ja kuljetusalojen toimintaan.

Sopimuksen piirissä on noin 25 000 työntekijää. Myös noin 7 000 STTK:laista toimihenkilöä on yhä ilman työehtosopimusta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme