Mainos
Mainos

Paperikiistan sovittelu jatkuu aamulla

Paperialan työehtokiistan selvittelyä jatketaan aamulla. Neuvottelut venyivät maanantaina iltamyöhään.

Neuvotteluja paperiteollisuuden työriidan ratkaisemiseksi jatketaan tiistaina kello 11. Neuvotteluja käydään niin sanottujen suurten neuvottelukuntien kesken.

Osapuolet päättivät aiemmin neuvottelujen jatkamisesta tavattuaan maanantaina puoliltapäivin pääministeri Matti Vanhasen Kesärannassa.

Neuvotteluja jatkettiin kolmelta iltapäivällä edelleen valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla. Salonius sanoi Kesärannassa, että sovittelulautakunnan kokoaminenkin on mahdollista.

Sekä Vanhanen että kiistan osapuolet pitävät tavoitteena, että ratkaisu saataisiin aikaan mahdollisimman pian, mahdollisesti parin päivän aikana. Vanhanen perusteli nopeaa aikataulua vahingoilla, jotka työtaistelut taloudelle ja alan markkinoille aiheuttavat.

Osapuolten väliset neuvottelut katkesivat juhannuksen alla, kun Paperiliitto hylkäsi Saloniuksen sovintoesityksen.

Paperitehtaat ovat seisoneet kuudetta viikkoa.

Elintarvikeliitto: Pk-yritykset kärsivät pakkausten puutteesta

Pakkausmateriaalin puute uhkaa elintarvikealan pk-yritysten toimintaa. Joitakin tuoteryhmiä joudutaan poistamaan tuotannosta viikoittain.

Elintarvikeliitto vetoaakin paperiteollisuuden työtaistelun osapuoliin kotimaisen ruokahuollon turvaamiseksi.

Tähän asti elintarviketeollisuus on voinut osin siirtyä tuontitavaraan ja korvaaviin pakkauksiin. Pk-yritysten varastot ovat kuitenkin pieniä, ja osa yrityksistä voi joutua keskeyttämään toimintansa, sanotaan liiton kannanotossa.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 27.06.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme