Mainos
Mainos

Paperikoneet käynnistyvät, mutta toimihenkilöiden lakko alkoi

Työntekijät palaavat paperikoneiden ääreen, mutta tehtaiden käynnistämistä hidastaa tänään alkanut toimihenkilöiden lakko.

Paperi- ja sellutehtaat ovat alkaneet käynnistyä Paperiliiton kahden päivän mielenilmauslakon päättyessä. UPM:n Valkeakosken tehtaan johtaja Eero Kuokkanen arvelee, että paperikoneet saadaan käynnistettyä illansuuhun mennessä. Sellun tuotanto alkaa pyöriä hieman myöhemmin.

Valkeakosken tehtaan luottamusmies Jukka Santala arvioi kuitenkin, että tänä aamuna alkanut toimihenkilöiden lakko haittaa tehtaan ylösajoa. Santalan mukaan koneita ei saada vielä tämän päivän aikana kunnolla käyntiin, kun ammattityönjohto puuttuu.

STTK:laisen Toimihenkilöunionin mielenilmaus alkoi tänään kuudelta ja kestää vuorokauden. Mukana on myös akavalaisia tradenomeja. Muut ylemmät toimihenkilöt tekevät töitään normaalisti. Heidän kattojärjestönsä YTN on kuitenkin ilmoittanut, että lakkoon liittyminen on mahdollista, mikäli työnantaja aikoo käyttää akavalaisia lakonalaisten töiden tekemiseen.

Toimihenkilöunioni on arvioinut paperiteollisuuden yt-neuvotteluiden johtavan yli tuhannen toimihenkilön työpaikan menettämiseen.

Paperiliitto ilmoitti mielenilmauslakosta viime perjantaina, jolloin metsäyhtiö UPM julkisti yt-neuvottelujensa tulokset. Työt lopetettiin kaikissa muissa tehtaissa paitsi UPM:n Voikkaan tehtaalla ja Stora Enson Pankakosken yksikössä. Molemmat tehtaat on rajattu myös tämänpäiväisen lakon ulkopuolelle.

Lakkorajat on määritelty siten, että tuotantolaitoksille tai ympäristölle ei aiheudu vahinkoa. Esimerkiksi voimalaitokset, vesi- ja jätevesilaitokset ja kemikaalilaitokset sekä suojelu- ja vartiointityöt eivät ole mielenosoituksen piirissä.

Paperitehtaiden lakko on aiheuttanut vaikeuksia muun muassa puutavaraa tehtaille kuljettaville autoalan yrittäjille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme