Mainos
Mainos

Paperiliitolta odotetaan lakkovaroitusta

Paperi- ja sellutehtaat seisovat jo koko maassa paikallisten kiistojen vuoksi. Lehtitietojen mukaan myös Ruotsin paperityöntekijät ovat valmiita tukemaan Suomen paperityöntekijöitä neuvottelutavoitteissa.

Paperiteollisuuden sopimusneuvottelut ajautuivat eilen niin vaikeaan tilanteeseen, että lakkovaroitus näyttää väistämättömältä. Paperiliiton odotetaankin antavan lakkovaroituksensa tänään.

- Kyllä me olemme nyt niin vaikeassa tilanteessa, että ei varmaan Paperiliiton historiassa ole tällaista ollut, myöntää puheenjohtaja Jouko Ahonen Paperiliitosta.

Paperi- ja sellutehtaat seisovat jo koko maassa paikallisten kiistojen takia. Kaikki tehtaat pysäyttänyt työnseisaus alkoi eilen Stora Enson Anjalankosken tehtaalta kolmea työntekijää koskeneesta palkkariidasta. Tilanne syntyi, kun sairaustapauksen ja ylityökiellon takia jouduttiin pysäyttämään yksi paperikone, minkä seurauksena työnantaja lopetti palkanmaksun. Töihin palataan huomenna aamukuudelta.

Työehtosopimusneuvotteluissa kiistan aiheena ovat muun muassa ulkopuolisen työvoiman käyttö ja työaikasäännökset. Paperiteollisuus hakee parannuksia tuottavuuteen ja kannattavuuteen, Metsäteollisuus ry. esittää, että nykyiset seisokkimääräykset poistettaisiin ja ulkopuolisen työvoiman käyttö vapautettaisiin.

Lisäksi työnantajien listalla on työ- ja loma-aikaa koskevia muutoksia sekä kahden päivän karenssi sairausajan poissaoloihin. Paperiliitolle olisi aikanaan kelvannut osapuilleen tupon kaltainen ratkaisu, mutta työnantajapuoli halusi päästä neuvottelemaan joulun ja juhannuksen pakkoseisokeista.

Lehtitietojen mukaan myös Ruotsin paperityöntekijät ovat valmiita tukemaan Suomen paperityöntekijöitä neuvottelutavoitteissa. Kansan Uutisten mukaan Ruotsissa seurataan erityisen tarkasti StoraEnson tilannetta.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 28.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme