Mainos
Mainos

Paperiliiton puheenjohtaja kritisoi rankkoja säästökuureja

Puheenjohtaja Jouko Ahonen, Paperiliitto

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen kritisoi työnantajia vauhtisokeudesta. Ahonen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa, että lamaa käytetään tekosyynä kyseenalaisille lomautuksille.

Ahosen mukaan tehtaiden täytyy luonnollisesti huolehtia kannattavuudesta mutta toivoo, ettei metsäteollisuutta ajeta kriisiin liiallisilla säästötoimenpiteillä.

Paperiliiton työntekijöistä puolet eli noin 10 000 työntekijää on yt-neuvottelujen kohteena. Yt-neuvottelut koskevat joko työsuhteen lakkauttamista tai lomautusta. Tehtaita ajetaan alas, mutta samalla tuotantomäärä pyritään pitämään samalla tasolla kuin ennenkin. Jäljelle jäävistä tehtaista otetaan enemmän irti.

Henkilökuntaa on nyt karsittu niin, ettei tehtaissa riitä resursseja jatkokehittelyyn tai kouluttamiseen.

- Stora Enson viesti siitä, että henkilöstöä vähennetään tuotekehityksestä ja tutkimuksesta on väärä. Juuri näihin alueisiin pitäisi satsata, Ahonen toteaa.

Ahosen mukaan työntekijäkustannukset ovat Suomessa maailman alhaisimmat. Ahonen puoltaa työntekijöille merkittäviä palkankorotuksia työ tuottavuuden nojalla.

Pääministeri Matti Vanhanen on pyytänyt maltillisia palkkaratkaisuja. Ahosen mukaan hallitus ei ole suunnitellut kattavaa mallia palkkaratkaisuille, ja nyt yksittäiset työntekijät joutuvat maksumiehiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme