Mainos
Mainos

Paperiliiton ylityökielto alkoi – "Työehtosopimuksesta ei ole käyty asiallisia neuvotteluja"

Paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattavilla työpaikoilla on alkanut aamukuudelta ylityökielto. Työtaistelutoimi liittyy Paperiliiton ja Metsäteollisuuden erimielisyyksiin.

Metsäteollisuus jätti toissa päivänä Paperiliitolle esityksen työehtosopimuksesta. Esityksessä palkankorotusten kustannusvaikutukset olisivat noin kolme prosenttia parin vuoden vuoden aikana.

Paperiliitolle sopimus ei kelvannut. Liiton puheenjohtaja Petri Vanhala sanoo, ettei asiasta edes käyty todellisia neuvotteluja.

– Vaikka näin kauan on pöydässä oltu, työnantaja ei ole käynyt meidän kanssa minkäänlaisia asiallisia neuvotteluja.

– Se oli enemmän sovittu työnantajien kanssa keskenään ja meille se tuli vähän ilmoitusluontoisena asiana.

Työnantajia edustavan Metsäteollisuuden työmarkkinajohtajan Nina Pärssisen mukaan paperitehtaille on luvassa tuotanto-ongelmia ylityökiellon takia.

– Toivomme että pian päästään takaisin neuvottelupöytään. Olemme esittäneet, että saisimme samanlaisia joustoja kuin muulla teollisuudella näihin työehtosopimuksiin, hän sanoo.

– Paperin työntekijät ovat kuitenkin teollisuuden palkkajohtajia ja heidän palkkansa ovat 14 prosenttia suurempia kuin keskimäärin muualla teollisuudessa. Olemme kuitenkin esittäneet samoja korotuksia ja samansuuntaisia työehtoja kuin mitä muualla teollisuudessa on, hän jatkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme