Mainos
Mainos

Paperiliitto valmistautuu lakkoon: Työnantaja esitti nollakorotuksia – liitto ei niele nollalinjaa

Paperiteollisuuden työpaikoilla keskeytetään paikallinen yhteistoiminta työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä maanantaista alkaen, kertoo Paperiliitto.

Paperiliiton hallituksen päätös liittyy neuvotteluihin työehtosopimuksesta. Lisäksi Paperiliitto kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta. Paperiliiton hallitus kävi läpi perjantain kokouksessaan liiton työtaisteluohjeita ja teki lakkoavustuksen maksamista koskevat päätökset.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry ovat käyneet työehtoneuvotteluja toukokuusta lähtien. Paperiliiton mukaan työnantaja on ehdottanut muun muassa nolla-palkankorotuslinjan jatkamista vuodeksi eteenpäin.

Paperiliitto ilmoitti jo keväällä, että nollaratkaisun tekeminen ei ole mahdollista. Seuraavaa neuvotteluaikaa osapuolten välillä ei ole sovittuna. Nykyisen työehtosopimuksen kausi päättyi syyskuun loppuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme