Mainos
Mainos

Paperiliitto vauhdittaa neuvottelujaan ylityökiellolla

SAK:lainen Paperiliitto on katkaissut työehtosopimusneuvottelut ja aloittaa ensi viikolla ylityökiellon. Liitto korostaa pyrkivänsä neuvotteluratkaisuun ilman lakkouhkaa.

Hitaasti edenneet neuvottelut paperiteollisuuden työehtosopimuksista ovat johtamassa painostustoimiin. SAK:lainen Paperiliitto aikoo vauhdittaa palkkaneuvottelujaan ensi viikon keskiviikkona alkavalla ylityökiellolla. Ylityökielto koskee kaikkia paperitehtaita.

Liitto katsoo joutuneensa katkaisemaan neuvottelut, koska työnantaja on kieltäytynyt keskustelemasta tasavertaisesti työntekijäpuolen vaatimuksista. Sopimukseton tila mahdollistaa laajemmatkin työtaistelutoimet, mutta Paperiliitto korostaa pyrkivänsä edelleen neuvotteluratkaisuun ilman lakkouhkaa.

Paperiliiton mielestä Metsäteollisuus ei osoittanut riittävää vastaantuloa neuvottelujen täksi päiväksi asetettuun takarajaan mennessä. Liitto edellytti viime torstaina antamassaan kannanotossa, että työnantajajärjestö ryhtyisi neuvottelemaan ilman asettamiaan ennakkoehtoja. Paperiliiton liittotoimikunta vaati Metsäteollisuutta ilmoittamaan kirjallisesti suostuvansa tasavertaisiin neuvotteluihin, mutta tänään saatu vastaus ei liiton mielestä sisältänyt lupauksia vastaantulosta.

Paperiliiton mukaan Metsäteollisuus on toistuvasti kieltäytynyt neuvottelemasta työntekijöiden esittämistä tavoitteista ennen kuin työnantajan vaatimukset on ensin käsitelty. Metsäteollisuus on vakuuttanut pyrkivänsä edelleen saamaan aikaan neuvotteluratkaisun mahdollisimman nopeasti.

STTK:laiset pohtivat myös lakkoa

Työnantajajärjestö kieltäytyi syksyllä lähtemästä mukaan tupoon, jotta alan tuottavuusongelmia voitaisiin paremmin ratkoa. Neuvotteluja on tämän vuoden puolella jatkettu useiden kuukausien ajan ilman merkittävää edistystä. Myös paperiteollisuuden STTK:laisten toimihenkilöiden sopimusneuvottelut ovat edenneet hitaasti. Toimihenkilöunionin sopimus päättyi helmikuun lopulla. Liiton neuvottelukunta on valtuuttanut työehtosopimuksista vastaavan johtoryhmän päättämään mahdollisesta lakosta tai työsulusta. TU:n hallitus pohtii tilannetta huomenna, jolloin sopimuksesta seuraavan kerran neuvotellaan.

Paperiliiton sopimuksen piirissä on noin 25000 työntekijää ja TU:n sopimuksessa noin 7000 toimihenkilöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme