Mainos

Paperin 7000:lle toimihenkilölle neuvottelutulos

Kolmivuotinen sopimus noudattaa pitkälti Saloniuksen esitystä, jonka Paperiliitto hylkäsi. Ratkaisun uskotaan helpottavan myös SAK:laisen Paperiliiton sovintoneuvotteluja.

Paperiteollisuuden kiistassa on saavutettu noin 7000:a STTK:laista toimihenkilöä koskeva neuvottelutulos. Metsäteollisuuden ja Toimihenkilöunionin sopimus koskee vuosia 2005-2008.

Sopimus noudattaa pitkälti valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen sovintoesitystä, jonka Paperiliitto tiistaina hylkäsi. Siitä ovat jäämässä pois ne keskeiset työnantajien esitykset, joita toimihenkilöt ovat pitäneet kohtuuttomina työehtojen heikennyksinä.

Joulu- ja juhannusseisokit ovat jäämässä pois, ja niistä saatavat korvaukset vastaavat sovintoesityksen tasoa. Sovintoehdotuksen mukaisesti joulun ja juhannuksen työstä maksetaan kolminkertainen palkka ja vuosityöaikaa lyhennetään 11 tuntia.

Palkankorotukset ovat kunakin sopimusvuonna noin kaksi prosenttia. Sopimus tulee palkankorotusten osalta voimaan heinäkuun 2005 alusta.

Palkanmaksu helpotti sovun löytymistä

Neuvottelut ovat olleet poikkeuksellisen hankalat. Niitä on Toimihenkilöunionin neuvottelupäällikkö Markku Palokankaan mukaan käyty seitsemän kuukautta. Virallisia neuvottelupäiviä on ollut 17.

Palokankaan mukaan tuloksen hyväksymistä on helpottanut se, että toimihenkilöitä ei ole työtaistelujen aikana "jalkautettu", vaan he ovat olleet töissä ja saaneet palkkaa.

Toimihenkilöunionin neuvottelukunta aikoo suositella neuvottelutuloksen hyväksymistä yksimielisesti, mikä käytännössä merkitsee sitä, että myös 30. kesäkuuta kokoontuva liittohallitus hyväksyy sen.

Metsäteollisuus ry:n mukaan neuvotteluissa löydettiin ratkaisut eräisiin tuottavuuden parantamista estäviin pykäliin.

Työryhmä selvittää päivätyön ja vuorotyön palkkatasoon liittyviä kysymyksiä toimihenkilöiden siirtyessä tehtävästä toiseen. Toimihenkilöt katsovat edistyneensä mm. muutosturvaan ja irtisanomisiin liittyvissä kysymyksissä sekä tasa-arvoasioissa.

Sopimus koskee sellu- ja paperitehtailla työnjohdollisissa ja toimistotehtävissä työskenteleviä toimihenkilöitä ja sen uskotaan helpottavan myös SAK:laisen Paperiliiton sopimusneuvotteluja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot