Mainos
Mainos

Paperin lakko alkaa huomenna

Paperiteollisuuden ylemmät toimihenkilöt aloittavat lakon huomisaamuna kello 6. Lakko päättyy tiistaiaamuna, ellei sopua työehdoista saavuteta ennen sitä.

Neljän päivän lakko ei pysäytä tehtaiden toimintaa, mutta se tietää ongelmia niiden toimintaan. Esimerkiksi paperikoneiden toiminta voi häiriintyä, ja myös sellutehtaat vaativat insinöörien ohjausta.

Ylempien toimihenkilöiden (YTN) ja Metsäteollisuus ry:n välisen työriidan sovittelu valtakunnansovittelijan johdolla päättyi tuloksettomana.

Neuvottelujen hankalimpia kiistanaiheita ovat olleet ylityöt ja matkakustannukset. YTN haluaisi työaikapankin, jonka avulla vähennettäisiin palkattomien ylitöiden määrää. Myös omalla ajalla tapahtuva työmatkustaminen jää YTN:n mukaan usein korvaamatta.

Lakkoon jää noin 3000 paperiteollisuuden insinööriä ja muuta asiantuntijaa, ja se koskee kaikkia Metsäteollisuuden jäsenyrityksiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme