Mainos
Mainos

Paperin lakonuhan sovittelu jää loppuviikkoon

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden lakonuhan ratkaisut näyttävät jäävän viime päiviin. Sovittelua jatketaan seuraavan kerran perjantaina iltapäivällä.

Jos sopua ei löydy, Toimihenkilöunioni on uhannut aloittaa lakon maanantaina puolilta päivin. Ensi vaiheessa lakko koskisi metsäjätti Stora Ensoa.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on selvitellyt kiistaa tällä viikolla kahdesti, molemmilla kerroilla kummankin osapuolen kanssa erikseen. Perjantaina TU ja Metsäteollisuus tulevat sovittelijan puheille yhtä aikaa.

Oletus on, että Salonius tuolloin jättää sovintoesityksen, jos siihen vain on edellytyksiä. TU on kutsunut hallituksensa koolle maanantaiaamuksi, joko käsittelemään esitystä tai toteamaan lakon alkamisen.

Lakko koskisi kaikkia Stora Enson toiminnassa olevia tuotantolaitoksia ja Helsingissä sijaitsevaa pääkonttoria. Mukana olisi noin tuhat toimihenkilöä Oulussa, Kemissä, Imatralla, Anjalankoskella, Uimaharjulla, Kotkassa ja Varkaudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme