Mainos
Mainos

Paperin sopimuskiistaan etsitään taas ratkaisua

Neuvotteluja paperiteollisuuden sopimuskiistan ratkaisemiseksi jatketaan edelleen valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla.

Metsäteollisuuden ja Paperiliiton suuret neuvottelukunnat ovat olleet koolla aamupäivästä lähtien. Sovitteluun osallistuvat myös SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) ja Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Seppo Riski.

Tarkoitus on selvittää edellytyksiä sovintoesityksen antamiselle. Työntekijäpuoli hylkäsi edellisen esityksen pari viikkoa sitten.

Järjestöjen johto tapasi toisensa viimeksi perjantaina. Viime viikon tiistaina neuvottelut keskeytettiin tuloksettomina.

Sopimuksen tekoa jarruttaa nyt eniten kiista ulkopuolisen työvoiman käyttämisestä paperitehtaissa. Paperiliitto ei hyväksy vaatimusta omien jäsentensä tekemän kunnossapito-, vartiointi- ja siivoustyön siirtämisestä alihankintayritysten hoidettavaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme