Mainos
Mainos

Paperin toimihenkilöt uhkaavat lakkovaroituksella

Paperiteollisuuden STTK:laiset toimihenkilöt uhkaavat lakkovaroituksella, jos neuvotteluissa Metsäteollisuuden kanssa ei päästä eteenpäin. Myös tukitoimet Paperiliitolle ovat mahdollisia. Lakko alkaisi kesäkuun alkupäivinä.

Paperiteollisuuden STTK:laiset toimihenkilöt uhkaavat lakkovaroituksella, jos neuvotteluissa Metsäteollisuuden kanssa ei ylihuomenna päästä eteenpäin. Mahdollinen lakko alkaisi näin kesäkuun alkupuolella. Jossain vaiheessa mietittäväksi saattavat tulla myös mahdolliset tukitoimet, jos paperiteollisuuden toimihenkilöiden omat voimat eivät riitä, kertoi Toimihenkilöunionin (TU) neuvottelupäällikkö Markku Palokangas.

Niitä etsitään esimerkiksi TU:n Finnairin, energia-alan tai Yleisradion sopimusalojen suunnasta. TU:n paperiteollisuuden neuvottelukunta kokoontuu keskiviikkona iltapäivällä. Sillä on valtuudet jättää tarvittaessa lakkovaroitus.

-Emme ole lähteneet esimerkiksi ylityökiellon tapaisiin toimiin, sillä pyrimme hakemaan sopimusta ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos se ei onnistu, sitten käytämme muita laillisia toimia.

Palokankaan mukaan työnantajien Metsäteollisuus on tuonut neuvottelupöytään runsaasti työehtojen huononnuksia, muitakin kuin mitä Paperiliitolle on esitetty. Mitään niistä ei ole hänen mukaansa toistaiseksi saatu tiputettua pois.

-Jos Paperiliitolle on tarjottu eräitä huononnuksia sopimuksiin, niin meille ne on vielä tuplat eli tilanne on meidän kannaltamme vielä hankalampi kuin Paperiliitossa.

"Tuontipuu estää investointeja"

Palokankaan mukaan metsäteollisuuden investointien saanti Suomeen ei ole kiinni toimihenkilöiden tai paperityöntekijöiden sopimuksista tai palkoista. Keskeisempää on, että 20 prosenttia puunkäytöstä on tuontipuun varassa.

-Tuontipuun varaan tähän maahan ei kauheasti uusinvestointeja tehdä. Puheenjohtaja Ilkka Joenpalo varoitti kansantaloudelle ja aluetalouksille koituvista ongelmista, jos työnantajien työsulku toteutuu ja työtaistelut jatkuvat pitkään.

-Suomelle tehdään pahaa hallaa, jos alalle ei nopeasti tehdä uutta työehtosopimusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme