Mainos
Mainos

Paperinkeräys ahtaalla työkiistojen takia

Paperinkeräys ottaa kaiken keräyspaperin vastaan, mutta raaka-aine ei liiku eteenpäin tehtaiden seisoessa.

Metsäteollisuuden työkiista ajaa paperinkeräyksen ahtaalle. Noin kaksisataa pienyrittäjää pelkää nyt, kuinka kauan Paperinkeräys Oy pystyy ottamaan raaka-ainetta paisuviin varastoihinsa.

1980-luvulla keräyspaperin vastaanotto loppui hetkeksi ja se johti keräysyrittäjien konkurssiaaltoon.

Metsäteollisuuden omistama Paperinkeräys Oy on joutunut hankalaan tilanteeseen. Yhtiö ottaa kaiken keräyspaperin vastaan, mutta se ei liiku eteenpäin paperitehtaiden seisoessa.

Yhtiö yrittää pienentää paisuvia paperivuoria lisäämällä vientiä Keski-Eurooppaan ja kaukoitään.

- Markkinatilanne on Keski-Euroopassa ja kaukoidässä aika huono ja siitä seuraa, että vienti on tappiollista meille. Jos metsäteollisuuden työkiista pitkittyy, Paperinkeräys Oy:ltä loppuvat yksinkertaisesti rahat. Vähäiset vientitulot eivät riitä kovin pitkään yhtiön runsaan sadan työntekijän palkkoihin ja kolmentoista yksikön pyörittämiseen, Paperinkeräys Oy:n johtaja Merja Helander sanoo.

Tämä on normaaliin liiketoimintaan aika erikoista, että ostetaan paperia, raaka-ainetta sisään, vaikka se ei liiku eteenpäin. Raha on varastoissa. Jokainen suomalainen keräsi viime vuonna keskimäärin 152 kiloa paperia. Tavallisille kuluttajille paperinkeräyksen ahdinko ei näy. Keräysastiat tyhjenevät normaaliin tahtiin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 10.6.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme