Mainos
Mainos

Paperitehtailla voidaan paremmin

Paperitehtailla on onnistuttu vähentämään sairauspoissaolojen määrää lähelle teollisuuden keskiarvoa. Työterveyslaitos pitää tulosta hyvänä, sillä samaan aikaan alalla on lakkautettu useita tehtaita ja irtisanottu ihmisiä.

Työterveyslaitos seurasi kahdeksan paperitehtaan työhyvinvointia vuosina 2008 ja 2009. Tutkimuksessa mukana olleilta tehtailta väki väheni 28 prosenttia. Se, miten irtisanomiset vaikuttivat sairauspoissaolojen määrään, ei tutkimuksesta selvinnyt.

Paperiteollisuudessa ovat vaivanneet erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairaudet, joista johtuvat poissaolot kääntyivät viime vuonna laskuun.

Paperiteollisuuden työntekijä voi nykyään olla sairastuessaan poissa omalla ilmoituksellaan kolme päivää. Työterveyslaitoksen professorin Anneli Leppäsen mukaan tämä on kohentanut työntekijöiden jaksamista ja lyhentänyt sairauspoissaolojen pituutta.

Lisäksi sairauspoissaoloja hillitsevät nopea hoitoon pääsy, esimiesten koulutus, hyvä työergonomia ja työilmapiiri. Työhyvinvointiin panostaminen vain korostuu aikana, jolloin toimialalla on tehty runsaasti irtisanomisia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot