Mainos
Mainos

Paperitehtaissa neuvotellaan töiden ulkoistamisesta

Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen mielestä ulkoistamista ei saisi pitää itseisarvoisena.

Yli 30 paperiteollisuuden työpaikalla neuvotellaan parhaillaan joidenkin toimintojen siirtämisestä ulkopuolisten hoidettavaksi. SAK:laisen Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen kertoo määrän kasvavan kiihtyvällä vauhdilla koko ajan.

Ahonen vetosi tänään Porin ammattiosaston 70-vuotisjuhlassa teollisuuden työnantajiin, ettei ulkoistamisen "muotihuumassa" tehtäisi nyt sellaisia virheitä, jotka kostautuvat jatkossa. Ahosen mielestä työnantajapuolella on sinisilmäisyyttä asiassa.

Ahosen mukaan työntekijäpuoli edellyttää, että asioita vertaillaan ulkoistamisneuvotteluissa avoimesti ja rehellisesti ennen mahdollisten sopimusten tekemistä.

Ulkopuolisen alihankintatyön käyttö oli yksi kiistoja alan viimekeväisessä työriidassa. Kesällä pitkän työtaistelun jälkeen syntyneen sopimuksen mukaan ulkopuolisen työvoiman käytöstä sovitaan paikallisesti. Jos sopua ei löydy, asia siirtyy liittotasolle ja viime kädessä valtakunnansovittelijan ja keskusjärjestöjen johdon käsiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot