Mainos
Mainos

Paperiteollisuus jäämässä tupon ulkopuolelle

Paperiteollisuus on jäämässä tuloneuvottelujen ulkopuolelle. Syynä on ammattiliittojen haluttomuus korjata työn tuottavuutta.

Paperiteollisuudella ei ole edellytyksiä liittyä tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun, työnantajia edustava Metsäteollisuus ry ilmoittaa.

Metsäteollisuuden mukaan neuvotteluissa on käynyt ilmi, ettei ammattiliitoilla ole riittävää halua korjata työn tuottavuutta rajoittavia sopimuksia paperiteollisuudessa. Muilla metsäteollisuuden aloilla kuin paperiteollisuudessa Metsäteollisuus kertoo tukevansa edelleen keskitettyä tuloratkaisua.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen pitää yllätyksenä, että työnantaja ilmoittaa kantansa jo nyt, ennen tulosopimuksen syntyä.

Ahosen mukaan osapuolet eivät ole edes käyneet neuvotteluja. Hän ennakoi alalle sen verran vaikeita neuvotteluja ensi keväänä, että niistä tuskin selvitään ilman valtakunnansovittelijan apua.

Paperiliiton tavoitteena olisi ollut tulosopimus.

(MTV3-STT)

Paperin poisjäänti tuo tupo-neuvotteluihin uusia jännitteitä.

(Yhdeksän uutiset 22.11.2004)

(Seitsemän uutiset 22.11.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot