Mainos
Mainos

"Rajamäen käytösrike poikkeuksellinen" – paperittomien terveydenhuoltoesitykselle vaaditaan lisäaikaa

Vihreiden ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmät vaativat ylimääräisen täysistunnon järjestämistä paperittomien terveydenhoitoa koskevan lakiesityksen käsittelemiseksi.

Vihreiden Tuija Brax esitti tänään eduskunnan puhemiesneuvostossa, että puhemies kutsuisi koolle ylimääräisen istunnon. Puhemiesneuvosto pysyi kuitenkin aiemmassa kannassaan, ettei aikatauluja muuteta. Vihreät ja vasemmistoliitto toivovat, että asiaa harkittaisiin vielä uudelleen.

Paperittomien terveydenhuoltoa koskeva esitys kaatui, koska SDP:n Kari Rajamäki pyysi sen yllättäen pöydälle, eikä eduskunta ehdi enää käsitellä asiaa.

Vihreät ja vasemmistoliitto katsovat, että Rajamäen poikkeuksellinen toiminta on vienyt eduskunnan viimeisinä työpäivinään sen uskottavuutta murentavaan tilanteeseen.

– Kyse on täysin poikkeuksellisesta eduskunnan käyttäytymisperiaatteiden rikkomisesta, vihreät ja vasemmistoliitto korostavat tiedotteessaan.

Eduskunnan puhemiehellä on oikeus eduskuntatyön päättymisenkin jälkeen tarvittaessa kutsua valtiopäivät uudelleen koolle ennen uusien vaalien toimittamista. Käytännön ongelmana on kuitenkin eduskunnan muutto väistötiloihin.

Eduskuntatalon tyhjentäminen alkaa jo viikonloppuna, eivätkä uudet tilat viereisessä Sibelius-Akatemian rakennuksessa ole vielä valmiit.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme