Mainos
Mainos

Pär Stenbäck luopuu SPR:n puheenjohtajuudesta

Suomen punainen risti saa etsiä itselleen uutta puheenjohtajaa, sillä SPR:n nykyinen puheenjohtaja Pär Stenbäck ilmoitti tänään, ettei hän asetu ehdolle kolmatta kautta varten. Stenbäck valittiin puheenjohtajaksi vuonna 1995. Hän jättää tehtävänsä SPR:n vuosikokouksessa elokuun lopulla.

Stenbäck pitää mahdollisena seuraajanaan ylijohtaja Kalevi Kivistöä, joka on nykyisin yksi SPR:n kolmesta varapuheenjohtajasta ja joka on ainoana heistä ilmoittanut olevansa kiinnostunut puheenjohtajuudesta. Stenbäck on työskennellyt Punaisessa Ristissä eri tehtävissä 12 vuoden ajan. Hän on toiminut mm. SPR:n pääsihteerinä, Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton pääsihteerinä Genevessä sekä viime vuosina siis SPR:n puheenjohtajana. Stenbäck perustelee luopumispäätöstään sillä, että hänellä on muita aikaa vieviä tehtäviä. Hän viittaa myös siihen, että Punaisen Ristin työtehtäviä on jo kertynyt monelta vuodelta. Nykyisin Stenbäck toimii mm. Svenska kulturfonden -säätiön puheenjohtajana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot