Mainos
Mainos

Parannustyöt aiheuttavat viivästyksiä kehä I:llä

Autoilijat Kehä I:llä joutuvat tottumaan lähiaikoina viivästyksiin, sillä väylän parannustyöt ovat vihdoin alkaneet Espoon Leppävaarassa.

Tiehallinnon mukaan rakennustyöt näkyvät aluksi voimakkaimmin Vallikalliossa, jonne rakennetaan kaksi touko-kesäkuussa käyttöön otettavaa kiertotietä. Kaistoja alueella joudutaan kiertoteitä rakennettaessa jo pian sulkemaan aika ajoin, mutta autoilijoiden onneksi lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin.

- Ensimmäiset päivät uusissa hankkeissa ovat aina kaikista hankalimpia, koska autoilijat eivät ole vielä tottuneet poikkeusjärjestelyihin, muistutti projektipäällikkö Hannu Lehtikankare Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiristä. Hän kertoi asiasta tänään tiedotustilaisuudessa Espoossa.

Lehtikankareen mukaan liikenne ei kuitenkaan hidastu merkittävästi ruuhka-aikoina, vaikka nopeusrajoituksia joudutaan paikoin laskemaan jopa 50 kilometriin tunnissa.

Mestarintunneli tuo Kehä I:n maan alle

Kehä I:lle rakennetaan kolmannet kaistat kumpaankin suuntaan Turuntieltä Helsingin rajalle asti. Liikenteen sujuvuuden lisäämiseksi rakennetaan kaksi eritasoliittymää, ja vanhat liikennevaloliittymät poistetaan.

Lehtikankareen mukaan parannustöiden näyttävin osuus on ehdottomasti Vallikallion liepeille nouseva kahdeksankaistainen Mestarintunneli. Puolen kilometrin pituisen tunnelin rakentaminen alkaa ensi syksynä ja se pyritään saamaan liikenteen käyttöön vuonna 2011.

Rantaradan pohjoispuolella Puustellinmäessä tunneli kulkee asutuksen ali, syvimmillään jopa 20 metriä entisen Kehä I:n alapuolella.

- Joissain tapauksissa raskaalle liikenteelle se voi olla hankala, kun siinä on jyrkät mäet, mutta henkilöautoille se ei ole ongelma. Mäet aiheuttavat myös sen, että tunnelin päästä päähän ei näe, Lehtikankare taustoitti.

Kokonaan Kehä I:n ja Turunväylän parannustöiden on määrä valmistua syksyllä 2012. Hankkeen kustannusarvio on noin 165 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on noin 60 prosenttia ja Espoon kaupungin noin 40 prosenttia.

Espoo halusi vauhdittaa parannustöitä siten, että kaupunki rahoittaa rakennusvaiheen kokonaan ja valtio maksaa osuutensa takaisin vasta vuosina 2012 ja 2013.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme