Mainos
Mainos

Pardia: Hallitus syrjii valtion henkilöstöä

STTK:lainen Palkansaajajärjestö Pardia kritisoi pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen ohjelmaa siitä, ettei se ota riittävästi huomioon henkilöstön asemaa pyrkiessään kehittämään julkisen sektorin tuottavuutta.

Hallitusohjelman mukaan valtionhallintoa pyritään kehittämään alueellistamalla ja lisäämällä julkisen hallinnon ja palvelujen saatavuutta, laatua, tuottavuutta ja tehokkuutta.

Pardian mukaan näillä toimilla on vaikutuksia julkisen sektorin henkilöstöön, mutta hankkeiden johtoryhmissä ei ole henkilöstöjärjestöjen edustusta. Informaation saanti on sen vuoksi satunnaista ja sirpaleista.

Pardia edellyttää, että jatkossa myös henkilöstön tulee olla kaikilla tasoilla mukana suunnittelemassa ja päättämässä toimenpiteistä.

Palkansaajajärjestö Pardiaan kuuluu yli 70 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa ja noin kolmasosa liikelaitoksissa ja yrityksissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot