Mainos
Mainos

Parempi tekstiilihygienia estäsi sairaalabakteerin leviämisen

Suomen tekstiilihuoltoliiton mukaan sairaalabakteerien torjunnassa tulisi kiinnittää nykyistä enemmän huomiota sairaalatekstiilien puhdistusprosesseihin.

Tekstiilihuoltoliiton mukaan kaikilta laitospesuloilta tulisi edellyttää ulkopuolisen tahon suorittamaa hygieniatason tarkastusta. Tällä hetkellä puhdistusprosessien laadunvarmistus perustuu pääosin omavalvontaan.

Suomessa on reilut 50 laitospesulaa, joista vain vajaalla kymmenellä puhdistusprosessin hygieniataso on laatustandardien mukainen. Alan yrittäjien mukaan hygienia-asioihin ei satsata, koska pesulapalvelujen kilpailutuksessa sitä ei huomioida.

Toimitusjohtaja Jori Rusanen Rusasen Tekstiilipalvelut Oy:stä sanoo, että hinta on määräävä tekijä tarjouspyyntöjä tehtäessä.

Suurin osa sairaanhoitopiireistä pesee pyykkinsä omissa pesuloissaan. Niistä alle puolella on prosessien riittävän hygienitason takaava ulkopuolisen tahon auditoima laatujärjestelmä. Käsihygienian ohella pitäisi kiinnittää huomiota sairaalatekstiilien puhdistusprosesseihin.

- Käsien pesu on se mitä kovasti puhutaan, mutta kyllä tekstiilien hygienian seuranta on aika lapsenkengissä vielä, sanoo Rusanen.

Paitsi itse tekstiilit oivallisia kasvualustoja bakteereille ovat huolettomasti hoidetut ajoneuvot, pesuloiden kuljettimet ja pesukoneet. Esimerkiksi lääketeollisuudesta syntyvä pyykki pestään erityisissä puhdastilapesuiloissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot