Mainos
Mainos

Parhaassa työiässä olevat saavat eniten Kelan etuuksia

Viime vuonna parhaassa työiässä oleville maksettiin noin miljardi euroa.

Parhaassa työiässä oleville eli 35-39-vuotiaille maksetaan eniten Kelan etuuksia. Viime vuonna heille maksettiin noin miljardi euroa, mikä on 10 prosenttia Kelan etuusmenoista. Lapsilisien osuus näistä oli 37 prosenttia ja sairausvakuutuskorvausten 27 prosenttia. Tälle ikäryhmälle maksettiin runsaasti myös yleistä asumistukea ja työttömän perusturvaetuuksia.

Lapsille maksettiin selvästi vähemmän Kelan etuuksia kuin muulle väestölle. Viime vuonna Kela maksoi alle 15-vuotiaille eri etuuksina 173 miljoonaa euroa. Etuuksista tärkein oli lapsen hoitotuki.

Kelan etuuksien saajia ikäryhmittäin selvittää suunnittelija Timo Partio Sosiaalivakuutus-lehden tuoreimmassa numerossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot