Mainos
Mainos

Pari kolme sotilastarkkailijaa lähtee Georgiaan heti

Puolustusministeriö lähettää kaksi tai kolme sotilastarkkailijaa Georgiaan heti, kun se on mahdollista. Tarkkailijat ovat matkavalmiudessa. Lähdön aikataulu ei ole riippuvainen suomalaisista. He kuuluvat 20 tarkkailijan joukkoon, joka lähtevät alueelle ensimmäisinä.

Valtioneuvosto on tehnyt esityksen tasavallan presidentille enintään kymmenestä sotilastarkkailijasta. Presidentti tekee muodollisen päätöksen ensi viikolla. Tarkkailijat voivat kuitenkin matkustaa alueelle jo ennen sitä, sillä valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta ja tasavallan presidentti ovat jo antaneet hyväksyntänsä hankkeelle.

Etyjin puheenjohtajana toimiva ulkoministeri Alexander Stubb on matkustanut tänään uudelleen Georgiaan. Hänen mukanaan lähti kaksi upseeria valmistelemaan tarkkailijahanketta. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta sai eilen selvityksen operaatiosta.

Tähän mennessä Etyjin Georgia-operaatioon ovat luvanneet tarkkailijoita Suomen lisäksi Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa, Ranska ja Sveitsi. Muutamaa maa harkitsee osallistumista.

Etyjin neuvosto teki alkuviikosta päätöksen 100 sotilastarkkailijan lisäämisestä. Suunnitelmalla on Venäjän ja Georgian hyväksyntä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme