Mainos
Mainos

Parikkalasta löytyi taas koloradonkuoriaisia

Kuoriaispesäkkeet on saatu tuhottua, mutta Eviran mukaan tuholaisia on syytä etsiä perunasadon korjaamiseen saakka.

Parikkalasta Etelä-Karjalasta on löytynyt jälleen aikuisia koloradonkuoriaisia, Elintarviketurvallisuusvirasto (Evira) kertoo.

Kuoriaisia löytyi Eviran viime perjantaina ja tiistaina tekemissä tarkastuksissa. Koloradonkuoriaiset löytyivät jo aiemmin havaitusta pesäkkeestä, joka oli myrkytetty ja liekitetty. Kuoriutuneet hyönteiset eivät olleet Eviran mukaan elinvoimaisia torjuntakäsittelystä johtuen. Kuoriaiset eivät levinneet käsitellyn pesäkkeen ympäristöön.

Parikkalasta on löytynyt tänä kesänä koloradonkuoriaisia tai niiden toukkia jo useita kertoja. Eviran mukaan koko maasta on löytynyt tänä vuonna lähes 300 kuoriaista kolmesta eri paikasta. Esiintymistä kaksi on ollut Parikkalassa ja yksi Kesälahdella.

Kuoriaispesäkkeet on saatu tuhottua, mutta Eviran mukaan tuholaisia on syytä etsiä perunasadon korjaamiseen saakka. Voimakkaat itätuulet ovat nimittäin voineet kuljettaa yksittäisiä koloradonkuoriaisia Venäjältä Etelä- ja Pohjois-Karjalaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme