Mainos
Mainos

Parikymmentä nuorta miestä tuomittiin Vantaan autorikossarjasta

Vantaan käräjäoikeus on jakanut tuomioita laajassa autorikossarjassa, johon liittyy yhteensä yli kaksisataa rikosta, pääasiassa autovarkauksia, muita varkauksia ja autojen luvattomia käyttöönottoja.

Tapauksessa tuomittiin kaksikymmentä pääkaupunkiseudulta ja muualta Etelä-Suomesta kotoisin olevaa 16-28-vuotiasta miestä eri pituisiin ehdollisiin ja ehdottomiin vankeusrangaistuksiin tai sakkoihin. Erilaista tavaraa varastettiin pääasiassa autoista, mutta myös yksityisasunnoista, kaupoista ja hampurilaisravintolasta.
Varkauksia tehtiin useissa kaupungeissa ympäri Etelä-Suomea vuoden 2001 aikana. Erityisen vilkkaasti omaisuutta vietiin Vantaalla, muun muassa Korson alueella. Kovimman tuomion, 1 vuotta ja 7 kuukautta vankeutta, sai 19-vuotias vantaalaismies. Hänen tililleen luettiin reilut 120 rikosta, joista valtaosa on autovarkauksia.

Neljäntoista muun varkauksia tai petoksia tehneen tuomiot vaihtelivat neljän kuukauden ehdollisesta vankeudesta 1 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Syytettynä oli yhteensä 23 ihmistä. Kolmen syytteet hylättiin ja viisi tuomittiin erisuuruisiin päiväsakkoihin.

Sakkoja saaneet olivat ostaneet varastettuja tavaroita tietäen ne varastetuksi. Ostetut tavarat vaihtelivat mönkijästä kaiuttimiin ja metallivanteisiin. Rötössarja oli toinen Vantaan suurista automurtosarjoista.

Pari viikkoa sitten Vantaan käräjäoikeus sai käsiteltyä loppuun toisen autorikossarjan, johon liittyi yli 600 rikosta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme