Mainos
Mainos

Parisuhdeongelmat saavat miehen hakemaan apua

Erokriisi on miesten suurin yksittäinen syy hakea apua kriisikeskuksista. Erokriisin liittyy usein jatkuvia riitoja sekä henkistä ja fyysistä väkivaltaa.

Parisuhdeongelmat saavat miehen hakemaan apua. Pelko perheen ja lapsen menettämisestä on yksi tärkeimmistä syistä, minkä takia miehet hakeutuvat Miesten kriisikeskukseen.

Ensi- ja turvakotien liiton tutkimuksen mukaan avun pyytäminen on miehille vaikeaa, mutta avun piiriin päästyään he kertovat ongelmistaan avoimesti.

Erokriisi on suurin yksittäinen syy hakea apua. Kriisi syvenee helposti eron uhatessa tai silloin, kun miehen pitäisi sopeutua eron jälkeiseen elämään. Kummassakin tilanteessa voi olla jatkuvia riitoja sekä henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Miehet ovat usein hyvin ahdistuneita ja osalla on itsetuhoajatuksia.

Tutkimuksen aineisto on kerätty tilastojen, asiakaskyselyjen, asiakasseurannan ja asiakashaastatteluiden avulla. Helsingissä toimivan Kriisikeskuksen vastaanotolla on käynyt 1227 miestä vuosien 2003-2006 aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme