Mainos
Mainos

Parisuhdeterapiaan kuukausien jonot

Suuren kysynnän vuoksi suurimmat kaupungit eivät enää pysty tarjoamaan parisuhdeterapiapalveluita muille kuin lapsiperheille.

Parisuhdeterapiaan on entistä vaikeampi päästä. Jonot terapioihin ovat venyneet ympäri maata useisiin kuukausiin.

Suurimmissa kaupungeissa kunnan tarjoamaa apua saavat enää ainoastaan lapsiperheet. Asiakkaat ohjataankin usein joko seurakuntien parisuhdeterapiaan, Väestöliittoon tai yksityiselle puolelle.

- Meillä on jo vuosia ollut tilanne sillä tavalla hankala, että vain murto-osa tänne haluavista on voitu ottaa, myöntää johtaja Timo Sampolahti Espoon perheasiain neuvottelukeskuksesta.

Helsingissä kunnan tarjoaman parisuhdeterapian piiriin pääsee puolet lapsiperheistä. Tampereella jono kunnallisiin palveluihin on muutamista viikoista neljään kuukauteen, seurakunnalla jonot ovat enimmillään jopa puolen vuoden mittaisia.

Apua haetaan esimerkiksi kommunikaatio-ongelmiin, eron uhkaan tai uusperheen ongelmiin. Terapian tarpeessa koetaan yleensä suuri piikki ennen ja jälkeen kesälomien.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme