Mainos
Mainos

Pari tuhatta haki apua turvakodeista viime vuonna

Noin 2100 ihmistä haki apua turvakodeista viime vuonna.

Yleensä apua hakivat nuoret pienten lasten äidit, joita uhkasi entinen tai nykyinen kumppani. Lähes joka viides oli eronnut tai ero oli vireillä. Tiedot selviävät Ensi- ja turvakotien liiton yhteenvedosta.

Noin joka toista avuntarvitsijaa oli pahoinpidelty, ja joka kymmenes ilmoitti turvakotiin hakeutumisen syyksi seksuaalisen väkivallan.   

Kaksi kolmasosaa kertoi kokeneensa uhkailua, alistamista tai nimittelyä. Joka viides ilmoitti joutuneensa eristetyksi. Myös lapset joutuivat usein henkisen väkivallan uhreiksi.  

Turvakotien asiakkaiden määrä laski 250 henkilöllä, mutta lasku johtuu Ensi- ja turvakotien liiton mukaan Porin ja Espoon turvakotien sulkemisesta. Jäljelle jäävissä 12:ssa turvakodissa avunsaajien määrä kasvoi.

Liiton tiedotteen mukaan turvakodissa asuttiin keskimäärin noin kaksi viikkoa.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot