Mainos
Mainos

Paritusta johdetaan Virosta ja Venäjältä

Suomen prostituutio ja paritus ovat lähes täysin Virosta ja Venäjältä johdettujen, järjestäytyneiden rikollisryhmien toimintaa.

Ilotyttö

Keskusrikospoliisin mukaan ulkomaiset rikollisliigat ovat jakaneet keskenään Suomessa harjoitetun seksikaupan alueittain. Omista alueista pidetään tiukasti kiinni, myös väkivaltaisin ottein. Prostituution ja parituksen tuotot salakuljetetaan suurina käteiserinä etupäässä Viroon ja Pietarin alueelle

. Rangaistukset lieviä

Seksibisneksellä on läheinen linkki huumekauppaan ja talousrikoksiin. Keskusrikospoliisin tutkija Jari Leskinen uskoo, että moni Suomessa johtoasemassa olevista parittajista on mukana myös huumekaupassa. Osa alemman tason parittajista taas ei tunne koko organisaation toimintaa eikä tiedä, että siihen liittyy huumeiden salakuljetusta.

Samaan aikaan, kun ammattimainen paritus on maassa levinnyt, parittamisen rangaistusasteikkoa on lievennetty. Vuodesta 1998 lähtien parittamisesta on saanut sakkoja tai maksimissaan kolme vuotta vankeutta. Näin lievät rangaistukset estävät myös televalvonnan käytön. Se olisi krp:n pääosaston päällikön Jari Liukun mielestä olennainen keino parittamiseen puuttumisessa.

Päivälehtien vastuu

Leskinen mielestä päivälehtien pitäisi miettiä enemmän sitä, julkaisevatko ne niin kutsuttuja päiväkahvi-ilmoituksia. Hän arvioi, että ilmoitukset ovat koko maan merkittävin kanava, jolla maksullisen seksin ostajia tavoitellaan.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen sanoo, että jos joihinkin ilmoituksiin puututaan, ilmoittajat alkavat toimia toisella nimellä. Lehden sisältöä seurataan hänen mukaansa koko ajan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot