Mainos
Mainos

Parjanne arvostelee Lääkäriliittoa

Kuntaliiton toimitusjohtajan Risto Parjanteen mukaan lääkäreiden palkkavaatimus romahduttaa kuntien palvelut. Parjanne kehottaa lakossa olevaa Lääkäriliittoa pitäytymään kohtuuttomista palkankorotusvaatimuksista, jotta epäkohdat kuntien sosiaali- ja terveyspalveluissa voitaisiin korjata. Parjanteen mukaan uusia menoja lisääviä toimia tulisi nyt välttää hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan kannan mukaisesti. Tämä mahdollistaisi kiireisimmät parannukset terveydenhuoltoon ja vanhustenhoitoon.

Lakossa alkaa 15. viikko

Lääkärilakossa alkaa huomenna 15. viikko. Lakon piirissä on noin 1000 lääkäriä vähemmän kuin edellisellä viikolla.Lakossa ovat vain Helsingin seudun HUS:n, Turun, Tampereen ja Kuopion yliopistosairaaloiden lääkärit. Terveyskeskuksia työtaistelu ei koske.

Neuvotteluja lakon lopettamiseksi ei ole käyty reiluun viikkoon. Sekä valtakunnansovittelija Salonius että kiistan osapuolet arvioivat, että lakon jatkuminen jopa syksyyn on mahdollista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme