Mainos
Mainos

ParkCom valitti tuomiosta korkeimpaan oikeuteen

Yksityinen pysäköinninvalvontayhtiö ParkCom pyytää korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden päätökseen.

ParkCom jätti valituslupahakemuksen Helsingin hovioikeuden kirjaamoon eilen iltapäivällä. Lupahakemuksen määräaika umpeutuu tänään. Hovioikeudesta hakemus toimitetaan korkeimpaan oikeuteen, jonka jälkeen se on virallisesti julkinen.

Helsingin hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden ratkaisun, jonka mukaan yksityinen pysäköinninvalvoja ei saa periä pysäköintivirhemaksuja autoilijoita.

Oikeus linjasi, että virhemaksun voi määrätä vain poliisi tai kunnallinen pysäköinninvalvoja.

ParkCom on jatkanut toimintaansa normaalisti. Yhtiön mukaan sen liiketoiminnassa ei ole kysymys pysäköintivirhemaksusta vaan yksityisoikeudellisesta sopimusrikkomuksesta. Helsingin Sanomat kertoi tänään, että perintätoimisto ei peri enää ParkComin määräämiä maksuja. Asiasta linjasi Etelä-Suomen lääninhallitus viime viikolla.

Korkein oikeus kertoo muutaman kuukauden kuluttua, ottaako se asian käsiteltäväkseen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot