Mainos
Mainos

Kerrostalon romahdusvaaran takia evakuoidut pääsevät kotiin aikaisintaan juhannuksen jälkeen – vesi teki talon alle tunnelin

Jyväskylässä kerrostalosta on evakuoitu 12 ihmistä vesivahingon aiheuttaman sortumavaaran takia. Suuruspääntiellä vesivahingon on aiheuttanut katkennut runkovesiputki.

–  Kahden kerrostaloyhtiön välisellä parkkipaikalla asfaltin alta alkoi tulvia runsaasti vettä, joka vei maaperää mukanaan, päivystävä palomestari Matti Salkojärvi kuvailee.

Vesi tulvi kerrostaloyhtiön kellarikerroksen läpi ja teki tunnelin kerrostaloyhtiön alle.

Päivystävän palomestarin mukaan kerrostalo ei ole tällä hetkellä romahdusvaarassa. Rakenteiden pitävyydestä ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta, ja alue on eristetty.

Pelastuslaitoksen mukaan viikonlopun aikana tai maanantaina asiantuntijat tarkastavat tilanteen ja arvioivat, pääsevätkö asukkaat koteihinsa. Asukkaille järjestetään hätämajoitus viikonlopun ajaksi.

Jyväskylän Energia kertoo, että putkirikko pyritään korjaamaan huomisen aikana. Ilman vettä oleville asukkaille avataan vedenjakelupisteitä alkuillasta.

Kerrostalon sortumavaarasta kertoi ensin Keskisuomalainen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme