Mainos
Mainos

"Parkkipirkkojen oltava kunnan virassa"

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan kunnallista pysäköinninvalvontaa voi hoitaa vain kunnan viranhaltija.

Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen arvostelee Helsingin kaupungin pysäköinninvalvojan menettelyä, kun hän oli määrännyt valvonta-apulaisia suorittamaan pysäköinninvalvontaa.

Helsingin Satamassa määräykset oli annettu liikennevalvojille, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueilla turvallisuusvalvojille ja Koskelan sairaalan alueella yksityisen vartiointiyhtiön työntekijöille.

Apulaisoikeusasiamies korostaa, että kunnallisen pysäköinninvalvojan valvonta-apulaisen tehtäviin sisältyy julkisen vallan käyttöä. Kuntalain mukaan tehtäviä, joissa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Siksi pysäköinninvalvontaa hoitaville on perustettava virat, jotta he ovat virkasuhteessa kuntaan.

Helsingin poliisi ja kaupungin pysäköinninvalvonta aloittivat maanantaina tehostetun pysäköinninvalvonnan Helsingin keskustan alueella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot